Over RD Benelux


RD Benelux BV

RD Benelux BV is opgericht op 8 juni 1988.

De vennootschap startte als handelsonderneming, die zich bezighield met import en export. De belangrijkste handelspartners bevonden zich in de VS, maar er werd eveneens veel gehandeld met Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan e.d.

De onderneming importeerde en exporteerde elektronische apparatuur en componenten, met de nadruk op (tele)communicatie-apparatuur.

Sedert 2010 houdt het bedrijf zich bezig met de promotie, verkoop en bouw van lage-energie-woningen, die geproduceerd worden door RD Rymarov s.r.o.

Op 20 april 2010 zijn de statuten van de vennootschap gewijzigd, de activiteiten zijn:        

  • (SBI-code 4120) – Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw. Het verkopen en het (doen) monteren en (doen) afbouwen en afwerken van (prefab) woningen, geheel of gedeeltelijk in houtskeletbouw, algemene bouwonderneming met coördinatie van de onderaannemers en bouwwerken.


RD-groep

RD Rymarov s.r.o. is een van de grootste producenten van geprefabriceerde woningen in Europa. In de fabriek, gelegen in het Tsjechische Rymarov, kunnen 1200 woningen per jaar worden geproduceerd. Het bedrijf bestaat sinds 1968 en heeft sedertdien bijna 25.000 woningen gebouwd.

Veel van de woningen die in de fabriek worden geproduceerd worden door gespecialiseerde teams op bouwplaatsen in vrijwel ieder Europees land gemonteerd en afgewerkt.

RD Rymarov maakt deel uit van een groep van bedrijven die zich bezighouden met bosbouw, houtzagerijen, houtbewerking, woningbouw, productie van prefab-bouwdelen, fabricage van kozijnen, deuren, trappen en sauna’s.


Normen en certificaten

De producten en de woningen voldoen aan hoge Duitse normen, zoals DIN, CE, RAL, ISO en PEFC.


Projectmanagement

RD Benelux BV is o.a. verantwoordelijk voor het projectmanagement in de Benelux. RD Benelux zorgt ervoor, dat iedere woning gebouwd wordt conform de voorschriften en standaarden, dat ze voldoet aan de certificeringen, dat ze op tijd en volledig gereed komt.

Het bouwen van een RD-woning duurt gemiddeld 3 weken. Na 2 dagen zijn alle geprefabriceerde bouwdelen gemonteerd, na 5 dagen is het dak gereed. Daarna volgt de afwerking binnen en de gevel afwerking.


Anders dan anderen

Het bouwproces is niet te vergelijken met een gangbaar bouwproces. Eigenlijk gaat het vrijwel uitsluitend om logistieke processen: zijn alle materialen en mensen op het juiste moment op de juiste plaats, is alles uitgevoerd conform de normen en protocollen, is ieder onderdeel van de planning op tijd gereed.

RD Benelux BV is dan ook geen bouwbedrijf zoals alle andere. Er zijn geen grote magazijnen, opslagterreinen, kantoren met tientallen medewerkers, vrachtauto’s of bestelbusjes.

RD Benelux communiceert met alle partijen, vooral met de fabriek, maar ook met de opdrachtgever, toeleveranciers, onderaannemers, architect, constructeurs e.d.

Die processen liggen vast in protocollen; er zijn immers tienduizenden woningen gebouwd, de kennis en ervaring binnen de RD-organisatie is enorm.

RD Benelux heeft dus geen grote gebouwen en (dure) auto’s nodig en weinig medewerkers; daar hoeft de klant dan ook niet voor te betalen.

RD Benelux BV is gevestigd in een kantoorgebouw aan de Gewandeweg 5 in Geleen. In dit gebouw zijn meer dan 20 organisaties gevestigd.


Internetwinkel

Het grootste gedeelte van het werk concentreert zich op de bouwplaats en op werkzaamheden waarvoor niet meer dan een computer met internetverbinding nodig is.

De productiviteit en efficiëntie is daardoor veel hoger dan in de bouw gebruikelijk is.

Het is misschien kort door de bocht en het is ook niet helemaal juist, maar RD Benelux BV kan worden gezien als een “internetwinkel voor het laten bouwen van een woning”.


Superieure technologie

RD-woningen zijn op elk punt superieur aan traditioneel gebouwde woningen. Ze zijn 10 keer zo snel klaar, ze gaan 2x zolang mee. Ze zijn 5x lichter en veel beter geïsoleerd. Fouten zijn vrijwel uitgesloten, de gebruikte materialen zijn van topkwaliteit A-merken.


Lage prijzen

Als alles beter is, dan is het vast ook duurder? Niet waar..!

Door de slimme aanpak van RD Benelux kosten RD-woningen minder dan traditioneel gebouwde woningen. Naarmate woningen groter worden zal het prijsvoordeel dat een RD woning biedt toenemen.


Projecten buiten Europa

RD Benelux BV is niet alleen verantwoordelijk voor Nederland, België en Luxemburg, maar is ook het eerste aanspreekpunt voor projecten buiten Europa.


Meer info

Kijk ook eens op  www.rdrymarov.cz/en/

(pagina’s o.a. in het Duits en Engels)

Heeft u vragen, wilt u meer details weten over RD Benelux BV, RD Rymarov s.r.o., andere RD-vestigingen in Europa, projecten buiten Europa? Wilt u RD-woningen bekijken, of een bezoek brengen aan onze fabriek? Neem dan contact op met RD Benelux BV.

De informatie op deze pagina is ook beschikbaar als pdf.