Hoe zit het met kwaliteit en exacte maatvoering?


Alles zit precies op de juiste plek. Niet ongeveer, op een paar centimeter of zo, ongeveer volgens tekening. Nee, op de millimeter nauwkeurig, vlak, symmetrisch, haaks en waterpas.
Als wij een balkje van 1.60m nodig hebben, dan is dat precies 1600,0mm. Die maat geldt ook voor de 20 andere balkjes van 1.60m. Bij ons wordt dat niet op de bouw afgemeten, een potloodlijntje gezet en vervolgens met de hand gezaagd. Hoe vakkundig een timmerman ook is, onze machine is veel nauwkeuriger.

Openingen voor kozijnen zijn precies op maat en niet een paar centimeter te groot zodat de kozijnen straks altijd erin gaan (en de veel te grote openingen gevuld worden met siliconenkit of PUR-schuim).
Wanden en plafonds zijn volledig vlak.

Deuren zitten precies waar u ze wil hebben en dat geldt ook voor stopcontacten en lichtschakelaars.

De isolatie in de wanden past precies, zonder dat er ergens teveel of te weinig zit. Omdat minerale wol in de fabriek wordt aangebracht kan die ook niet nat worden, zoals onvermijdelijk gebeurt bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie.
De dampremmende folie is uit één stuk en overlappend, zodat de luchtdichtheid maximaal is. Luchtlekken in de wanden zijn er dus niet, zodat straks geen energie verloren gaat. Voor een Passief Huis is hoge luchtdichtheid essentieel.
Ramen en zelfs het glas worden in de fabriek geplaatst, zodat ook hier geen afwijkingen kunnen optreden.

Naar de volgende vraag