Wat doet RD Benelux dan anders?


Wij bouwen huizen zoals autofabrikanten auto’s bouwen. Zoals grote elektronica-concerns smart-phones en LCD-TV’s bouwen. In een bestuurbaar en controleerbaar industrieel proces. Uiterst efficiënt en met uiterste precisie.

Het hele proces wordt nauwgezet vooruit gepland en doorlopend bewaakt. Voordat ook maar iets geproduceerd wordt zijn alle benodigde onderdelen bekend. Of het nu gaat om een complete wand, de dakpannen, de beglazing of de deurklinken, wij weten precies wat er nodig is en wat de specificaties daarvan zijn. Een speciaal beugeltje of 250m² minerale wol, alles wordt besteld en is tijdig voorradig om te worden verwerkt.
Want wij weten, dat 10 beugeltjes van €1,20 zomaar €200 gaan kosten als op de bouw blijkt dat ze ontbreken. Dan staan plotseling een aantal werkmensen stil, gaat iemand op zoek naar een ijzerwinkel en lopen de kosten op. Alles stagneert vanwege onvoldoende planning.

Pas na volledige planning starten we met de productie. Alle onderdelen worden met computergestuurde machines exact op maat gemaakt. Vervolgens worden volledige wanden geassembleerd, tot een maximale lengte van 12 meter (die passen straks in onze oplegger). De montage vindt plaats op een grote “tafel”, waarop de wand vlak en horizontaal ligt. De isolatie wordt aangebracht, kozijnen, ramen, leidingen en dozen voor elektra worden geplaatst. Zelfs het glas zit erin. Alleen de buitenlaag (façade) en het behang aan de binnenkant ontbreken nog.
Als alle wanden voor uw huis klaar zijn gaan ze op een soort trolley en worden in het magazijn opgeslagen, klaar voor transport.
Ondertussen worden ook andere delen van uw huis klaargemaakt. Kozijnen, deuren en trappen worden in een speciale afdeling van de fabriek samengesteld, volledig afgewerkt en verpakt.
Samen met de inmiddels toegeleverde materialen (tegels, behang, laminaat, kranen, sanitair, leidingen, kabel, elektro-materiaal, etc.) wordt alles klaargezet in het magazijn.
Doorgaans is een woning binnen 3-4 weken compleet en klaar voor transport.

Onze trucks rijden meestal ‘s nachts en komen vroeg in de morgen op de bouwplaats aan. Wij hebben de route al gepland en vermijden mogelijke obstakels. Zelfs de richting waarin we uw straat inrijden en de plaats waar een truck en de kraan het beste kunnen staan leggen wij tevoren vast.
Met een hydraulische kraan worden de wanden en vloerdelen direct vanaf de truck op de plaats gezet. Een getrainde en ervaren ploeg plaatst alle wanden en vloeren vakkundig en snel. Voordat het donker wordt staat het huis volledig overeind. De tweede dag wordt begonnen met de dakconstructie en het afwerken van het dak.

Als een geoliede machine gaat de montageploeg door. Alles is exact gepland en alles verloopt alsof het is ingestudeerd. Dat is ook zo, want de fabriek leidt deze montageploegen zelf op. Bovendien, elk van deze vakmensen heeft al tientallen huizen gebouwd.

Na 2-3 weken – afhankelijk van de grootte van de woning – is alles klaar voor de oplevering. De plafonds zijn afgewerkt, de wanden behangen of betegeld, tegels zijn gelegd, laminaat ligt op de vloer, de deuren zijn afgehangen, toiletten, wasbakken en kranen gemonteerd en aangesloten, plinten geplaatst, de elektrische installatie werkt. Radiatoren, verwarming of luchtbehandelingsysteem gaan in bedrijf. Uw woning is klaar om in te trekken.
Doorgaans binnen 2 maanden na bestelling.

Naar de volgende vraag