Subsidies


Subsidies, belastingvoordeel en messcherpe prijzen

De financiële crisis schept kansen

Regelmatige berichten met slecht nieuws doen vermoeden, dat u momenteel vooral niet moet bouwen, geen grond moet kopen en geen plannen moet maken. Niets is minder waar.
We zitten allang boven op het niveau van 2005 of 2006. En daar waren we toen met zijn allen heel tevreden mee…


Plannen maken kost niets

Als u nu bij ons een prijs aanvraagt betekent dat niet, dat u al met kosten wordt geconfronteerd. Onze aanbiedingen zijn vrijblijvend. Maar, als u besluit te gaan bouwen, bijvoorbeeld omdat het herstel toch sneller inzet, of omdat u door subsidies en belastingvoordelen verrassend voordelig kunt bouwen, dan kunt u onmiddellijk profiteren. Misschien verhuist u nog vóór het eind van dit jaar.


Bouwen voor de prijs van 5 jaar geleden?

Dat zou best wel eens kunnen lukken. Belastingvoordelen voor u en voor bouwbedrijven, subsidies en ondernemers, die genoegen nemen met kleinere marges; het leidt tot prijzen die net zo laag zijn als 5 jaar geleden. Had u daarvan kunnen dromen?
Dacht u dat zelf bouwen voor u niet meer te betalen was? RD Benelux verrast u graag !


Lage rente

Uw woonlasten worden bepaald door de prijs van de woning (nu laag), uw energiekosten (bij een RD Benelux woning extreem laag) en de rente.
Inmiddels geldt bij de Europese bank een negatieve rente (banken moeten betalen om er geld te stallen). Dat betekent, dat een hypotheek met een rente van 2% of minder niet denkbeeldig is. Een uniek moment om te bouwen.

www.vmsw.be


Maatregelen in België

Herbouwt u een bestaande woning, bouwt u aan of op een bestaand huis (zgn. optopping), dan betaalt u in vrijwel het hele land slechts 6% BTW. Dus 15% minder belasting, oftewel u houdt tienduizenden Euro’s in uw zak.
Bouwt u met RD Benelux, dan is uw woning zo energiezuinig, dat u forse subsidies krijgt. En forse belastingaftrek over de volgende 10 jaar. Uw maandlasten zijn daardoor verrassend laag.
Door al die voordelen en doordat u mogelijk extra kortingen kunt bedingen -ook op bouwgrond- kost uw bouwproject net zo weinig als 5-10 jaar geleden.
Een unieke kans, maar wacht niet tot al die voordelen weer afgeschaft worden. Zo langzaam als de overheid belastingen verlaagt, zo snel zijn ze weer verhoogd.

www.energiesparen.be/subsidies
www.electrabel.be/premies
www.premiezoeker.be


Maatregelen in Nederland

In Nederland probeert de overheid vooral om grote bouwbedrijven en projecten op gang te houden. Maar nog steeds is bouwen in eigen beheer stukken goedkoper dan het kopen van een kant-en-klaar huis. Zeker als u bouwt met RD Benelux.
www.energiegids.nl


Maar ik moet ook nog mijn huis verkopen…

Dat gaat zeker lukken, maar misschien moet u wel genoegen nemen met een wat lagere prijs. Is dat erg?
Helemaal niet. Als uw huis 5% minder opbrengt en uw nieuwe huis kost 5% minder, dan zullen uw woonlasten per saldo lager uitvallen dan 1-2 jaar geleden. Immers, het bedrag dat u bijbetaalt voor uw nieuwe droomhuis is ook 5% lager.

In Nederland helpt de overheid een handje bij de verkoop van uw huis: tijdelijk bedraagt de overdrachtsbelasting slechts 2%.

En, uw nieuwe huis, gebouwd door RD Benelux, verbruikt ook nog eens een stuk minder energie, al gauw €1000 per jaar (o.a. afhankelijk van de afmetingen). En u geniet van de extra luxe, het comfort, de gezonde leefomgeving.

Terug naar: Financieel