Mythe 22


Volgens uw makelaar zijn houten huizen niet te verkopen

“Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.”
In onze regio zijn huizen gebouwd van hout (nog) zeldzaam. Deskundigen weten alles van de gangbare technologie. Alles daarbuiten is “vreemd”.
De kennis over onze technologie is minimaal. Opleidingen negeren onze bouwtechniek als irrelevant. De ervaring is nihil; een makelaar krijgt misschien 1x in de 5 jaar een “houten huis” in de verkoop.
En die verkoop gaat dikwijls moeizaam. Maar het gaat dan ook niet om huizen met de kwaliteiten van een RD Benelux woning. Er zijn in het verleden natuurlijk wel houten huizen gebouwd, maar dat waren dikwijls goedkope, veredelde vakantiehuisjes. Alle voorzieningen die wij treffen in ons streven naar perfectie zijn in die woningen natuurlijk niet te vinden. Ze zijn verouderd en dikwijls toe aan een grote renovatie.

Zonder de algemene deskundigheid van makelaars in twijfel te trekken raden wij u aan op dit punt uw eigen beslissing te nemen. Lees alle argumenten op onze website, de rapporten van gerespecteerde instituten (zoals van het Fraunhofer IBP, het Institut für Bauphysik) en laat uw gezond verstand spreken.
Als u alle argumenten zorgvuldig afweegt is uw keuze snel gemaakt.