Bewust: LEW


Lage Energie Woning en EPB (België)

De voorschriften in België om een woning als LEW aan te merken zijn een E-peil van maximaal 60 en een K-waarde van minder dan 33 Kwh/m²/a.
Voor de woningen van RD Benelux zijn dit waarden, die makkelijk worden behaald. De K-waarde van de meeste woningen ligt rond de 25 kWh/m²/a en het E-peil ligt doorgaans onder de 45.

Dit zijn onze standaardwoningen. Vergeet de fabels dat een Lage Energie Woning meer moet kosten dan een gewoon huis. De prijzen van RD Benelux liggen op hetzelfde niveau als gewone huizen of zelfs lager.


Lage Energie Woning en epc (Nederland)

In Nederland wordt doorgaans de epc-berekening gehanteerd. Vanaf 2015 is de epc 0,4. In 2020 geldt een epc van 0,2; dat komt overeen met een Nul Energie Woning.


Geen dure installaties

RD Benelux voldoet doorgaans aan de voorschriften zonder dure extra technische installaties. U haalt de normen puur op isolatie en luchtdichtheid en met de standaard verwarming.
Veel concepten hebben dure installaties nodig om het voorgeschreven E-peil of de epc te halen. Dat betekent extra investeringen, onderhoud, kans op defecten. Dan zijn alle mogelijkheden benut, beter kan niet meer, een upgrade is onevenredig duur.


Nul Energie Woning

Een woning van RD Benelux kost niet meer dan een gewone woning, maar kan in de toekomst op elk moment en tegen redelijke kosten voorzien worden van installaties om de prestaties verder te verbeteren. Apparatuur wordt in de toekomst ongetwijfeld goedkoper en beter.
Met een zonneboiler, PV-panelen en een warmtepomp is een upgrade naar NUL-ENERGIE WONING binnen handbereik. In 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de eisen van nul-energie.
Zo houdt u niet alleen uw energienota tot in de verre toekomst laag, uw woning blijft waardevast omdat ze altijd kan concurreren met nieuwe woningen.


Lees verder