Bewust: uniek


Hout is uniek

Hout is universeel. Bijna alles kan van hout worden gemaakt. Het is goed te verwerken en heeft uitzonderlijke kenmerken, die ontwerpers inspireren. Het is compact, elastisch en heeft uitstekende thermische eigenschappen. Hout genereert warmte, positieve energie. Hout is mooi en natuurlijk. Producten van hout stralen charme uit.

Het gebruik van hout is tienduizenden jaren oud en tevens heeft hout de toekomst. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en hernieuwbaar. Hout zet als vanzelf aan tot creativiteit.

Mensen voelen zich behaaglijk als er hout in hun omgeving is. Niet voor niets heeft bijna iedereen meubels van hout en vindt er de laatste jaren een verschuiving plaats naar vloeren van hout (i.p.v. tegels of vloerbedekking).
Waar steen en metaal koud en vijandig aanvoelen, daar is de aanraking van hout warm en vriendelijk.
Iemand die omringd is met hout voelt zich op zijn gemak, evenwichtig en ontspannen.

Iedere confrontatie met hout is bijzonder, of u nu een wandeling maakt in het bos, of u gebruik maakt van houten meubels of gereedschappen, of u kijkt naar een bijzonder mooie kast, of u stookt de open haard. Geen twee keer is de vorm hetzelfde, geen twee keer dezelfde kleurschakeringen, geen twee keer dezelfde nerf en tekening, geen twee keer dezelfde geur.

Geen materiaal is tegelijkertijd zó gewoon en tevens zó uniek.
Stelt u zich eens voor te wonen in een huis van hout, volledig omringd door warm, vriendelijk en natuurlijk materiaal. Een woning van RD Benelux.

Lees verder