Comfortabel: warm in de winter


Als u steen vastpakt, dan is dat koud. Pakt u een stuk hout vast, dan voelt dat warm aan. Maar er is meer.

Uitstekende isolatie en goede luchtdichtheid staan garant voor het vasthouden van de warmte in huis. Uw verwarming is niet continu bezig met het verwarmen van koude buitenlucht, die al snel als warme lucht weer naar buiten verdwijnt.

Steen is een prima geleider en neemt aan de binnenkant de temperatuur van de buitenkant aan. Vriest het buiten, dan wordt uw binnenmuur ijskoud. Uw spouwmuur helpt wel wat, maar de spouwankers geleiden prima. Spouwmuurisolatie helpt ook, maar 5cm (zoals gangbaar in de woningbouw) is veel te weinig om echt effectief te zijn. Uw verwarming verwarmt de ruimte, maar ook de binnenmuur. Die warmte wordt grotendeels naar buiten geleid en verdwijnt. Uw verwarming moet weer nieuwe warmte produceren. Uw verbruik van gas of mazout loopt flink op.

Ook de luchtdichtheid van de meeste woningen is slecht. De warme lucht van binnen verdwijnt naar buiten en wordt vervangen door koude lucht. Uw verwarmingssysteem moet die lucht weer opwarmen. Helaas, warme lucht verdwijnt al weer snel naar buiten. Uw mazouttank raakt snel leeg of uw gasmeter draait op volle snelheid.

Onze houten constructie geleidt de kou van buiten heel slecht. Onze wanden voelen daarom nooit koud en kil aan. De constructie is gevuld met 16cm minerale wol. De bekleding van de wanden is gemaakt van gipsvezelplaat, die warmte (of kou) slecht geleidt. Aan de buitenkant brengen wij 10cm EPS aan, een uitstekend isolatiemateriaal. In plaats van een laagje van 5cm isolatie tussen 2 geleiders (zoals bij een stenen buitenmuur) bestaat onze volledige wand uit isolatie, in totaal 26cm dik. Daardoor voelt uw huis warm en comfortabel aan. Uw nota’s voor energie worden ook een stuk “comfortabeler”.

Onze hoge luchtdichtheid garandeert een minimaal energieverlies naar buiten. Het tocht nergens en het is in uw hele huis even aangenaam en warm. Hoe u toch voldoende frisse lucht binnen krijgt leest u in: Schone en frisse lucht

Lees verder over comfort