Comfortabel: schone en frisse lucht


Voldoende schone en frisse lucht is in hoge mate bepalend voor het comfort in huis. Bij een tekort ontstaan geurtjes, vochtplekken, schimmels, klamme meubels, e.d.

Vroeger was dat geen probleem, want de oude huizen hadden zoveel naden en kieren dat er meer dan voldoende frisse lucht binnenkwam. Maar met een oliecrisis en stijgende energieprijzen werden huizen beter geïsoleerd en nam de natuurlijke ventilatie af. Echt effectief streven naar laag energieverbruik gaat derhalve gepaard met hoge luchtdichtheid. En dat leidt weer tot te weinig ventilatie.

Eerst werd beweerd, dat een woning niet te goed geïsoleerd mag zijn. Dat bleek onzin.

Lees ook: Mythe 16: een woning mag niet “te goed geïsoleerd” zijn

De oplossing werd gevonden in balansventilatie. Een uitstekend systeem, mits het goed is ontworpen en aangelegd en deskundig is afgeregeld.

Lees ook: Mythe 17: van balansventilatie word je ziek

In een woning van RD Benelux zit een goed ontworpen balansventilatiesysteem. Wij leggen dat vakkundig aan en het wordt deskundig afgeregeld.
Zo’n systeem is voorzien van filters, waardoor de buitenlucht niet zomaar naar binnen wordt geblazen. Stof, roet, zand en andere luchtverontreiniging blijven in het filter achter.

Lees ook: Gezond

Het resultaat: altijd meer dan genoeg schone en frisse lucht, geen geurtjes, absoluut geen vocht en een aangenaam klimaat. Onontbeerlijk als u bijv. last heeft van hooikoorts.

Lees verder over comfort