Comfortabel: gezond


Wij zijn geen artsen of deskundigen op het gebied van gezondheid. Hoe gezond of ongezond een woning voor een persoon is kunnen we moeilijk bepalen. Bovendien reageert iedereen anders op zijn omgeving en op bepaalde stoffen.

Onze woningen hebben een uitermate lage luchtvochtigheid. Daardoor ontbreken schimmels en bepaalde (onzichtbare) insecten, zoals huisstofmijt. De meeste veroorzakers van ziektes en allergieën zijn gek op vocht, maar krijgen bij ons bouwsysteem geen kans om zich te ontwikkelen. Of ze komen niet eens binnen.

Stof dat zijn oorsprong heeft in steen, cement en vocht ontbreekt volledig in onze huizen. Wij denken daarbij o.a. aan salpeter, een bijtend zuur dat in lage concentraties vrijkomt uit metselwerk en binnenstucwerk. Hoe laag en ongevaarlijk de aanwezigheid van dergelijke stoffen moge zijn, wij denken dat het gezonder is als ze helemaal ontbreken.

Radon is een kankerverwekkend gas, dat zijn oorsprong heeft in klei, zand en steenachtige materialen. Traditioneel gebouwde huizen produceren veel meer radon dan huizen van RD Benelux. Het materiaalgebruik in onze huizen beperkt radon tot vrijwel nul. De betonnen fundering wordt afgesloten met een gasdichte laag die radon tegenhoudt. RD Benelux bouwt geen kruipkelders, waar zich hoge concentratie radon kunnen ophopen.
Niet alleen de verwaarloosbare hoeveelheid radon die in onze woningen ontstaat, maar ook de goede ventilatie dragen bij aan een minimale kans op longkanker. In Nederland sterven jaarlijks naar schatting meer mensen door radon dan in het verkeer, totaal zo’n 800 extra sterfgevallen (en nog eens 700 in België) door longkanker veroorzaakt door radon.

lees meer op Wikipedie….
lees meer op Rijksinstituut voor Volksgezondheid…
lees meer op FANC (België)…

Wij zijn geen psychologen, maar wij denken, dat mensen zich gezonder en gelukkiger voelen als ze in een veilige, comfortabele en vriendelijke omgeving wonen. Als ze omringd zijn met natuurlijke materialen. Als er rust en harmonie heerst. Dus als lawaai, kou of hitte en andere onnatuurlijke of storende invloeden ontbreken.
Als u zeker weet, dat uzelf en uw geliefden in een gezonde omgeving leven, dan heeft dat een positieve invloed op uw gezondheid.
U bent zo gezond als u zich voelt…

Lees verder over comfort