Comfortabel: stilte en rust


Goede isolatie is niet alleen effectief als het gaat om temperatuur. Het werkt ook als geluidsisolatie. Daarom heeft u in onze woningen veel minder last van verkeerslawaai. Woont u bij een drukke weg of in de buurt van een vliegveld, dan is een woning van RD Benelux het beste voor u.
Van storm of een stortbui ligt u niet wakker, want u merkt er nauwleijks iets van.

Niet alleen isolatie is belangrijk voor geluiddemping, ook luchtdichtheid telt. Een klein gaatje en het geluid lekt naar binnen. Omdat onze woningen een hoge graad van luchtdichtheid hebben, blijven storende geluiden buiten. De verschillende materialen, waaruit onze wanden zijn opgebouwd, dempen verschillende frequenties. Daardoor is de geluiddemping hoog over een breed spectrum.

Al het voorgaande helpt niets als u in de zomer een raam openzet. Gelukkig is dat niet nodig, want ons ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht en ons koelsysteem zorgt voor koelte.

Die geluidsisolatie werkt overigens in twee richtingen. Dus als u van harde muziek houdt en uw buren zijn geen fan van uw favoriete band, dan voorkomt u burenruzie.
Onze binnenwanden dempen geluid beter dan een gemetselde muur. Onze deuren zijn eveneens voorzien van geluiddemping. Zelfs vloeren zijn uitgevoerd met dempingsmateriaal. Of iemand nu boven loopt op naaldhakken of de zoon des huizes speelt harde muziek, de rest van uw gezin heeft daar weinig last van.

Lees verder over comfort