Er zijn geen nadelen


Het bouwsysteem van RD Benelux heeft alleen maar voordelen. Tijdens de bouw en in de verre toekomst.

Met deze bewering lopen we het risico, dat u ons niet gelooft. U neemt ons misschien niet eens meer serieus. Maar u zult zien, dat het hier geen loze bewering betreft, maar de waarheid.
In “Mythen en vooroordelen … “ gaan we verder hierop in.


Houtconstructies hebben enkele beperkingen, maar die zijn niet relevant als u een normale gezinswoning bouwt.
De hoogte van een houtconstructie is beperkt tot 2 verdiepingen (plus de begane grond en een lage zolder). Wilt u een hoger gebouw neerzetten, dan kan dat niet geheel in houtskeletbouw.
Verder is de lengte van overspanningen niet onbeperkt. Als vuistregel hanteren wij 6 meter, maar ook wat grotere overspanningen zijn soms mogelijk. Wilt u dus een woonkamer die meer dan 6 meter breed en ook nog meer dan 6 meter lang is, dan kan dat niet zonder meer.

Maar genoemde restricties zijn voor het bouwen van woningen – zelfs als het gaat om grote en luxe huizen – niet echt relevant.


MAAR U KUNT ZO EEN AANTAL NADELEN OPNOEMEN

Houten huizen zijn koud, gammel, gehorig, brandgevaarlijk en lelijk. Ze rotten al snel weg, hebben veel onderhoud nodig en gaan minder lang mee dan stenen huizen. Bij de eerste de beste storm waaien ze om en bij een overstroming drijven ze weg. Hout wordt aangetast door schimmel, de boktor en houtworm. Houten woninkjes is iets voor arme mensen, die geen geld hebben voor een fatsoenlijk huis.

Hoe verklaart u dan, dat in de Verenigde Staten en Canada, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en alle Scandinavische landen honderden miljoenen huizen voornamelijk uit hout gebouwd zijn en gebouwd worden?
Als die technologie zo slecht is, waarom wordt die dan al eeuwenlang, en nog steeds, toegepast?

Omdat uw vooroordelen niet kloppen. Ze zijn gebaseerd op onderbuikgevoelens en op onvoldoende kennis.

Lees verder