Of toch een nadeel


De onbekendheid van onze bouwmethode levert veel tegenstanders op, die -niet geplaagd door kennis van zaken- u onder druk zetten toch maar een stenen huis te bouwen

Stel dat u deze website helemaal heeft gelezen en u bent volledig overtuigd van ons bouwsysteem. U heeft onze demo-woning bezocht. U heeft alles zorgvuldig afgewogen en u bent enthousiast over zoveel voordelen. En vooral over het ontbreken van nadelen. Zo’n huis zou u absoluut willen hebben…

Dus vol overgave vertelt u iedereen over uw keuze. Dan volgt dikwijls een “koude douche”.
Want in plaats van uw enthousiasme te delen, naar uw argumenten te luisteren en de feiten te bestuderen zal men uw keuze in twijfel trekken. Erger nog, familie, vrienden en collega’s lijken één front te vormen om u te behoeden voor de “domme beslissing” die u gaat nemen.

Ouders en schoonouders zijn geschokt, omdat hun zoon/dochter geld gaat stoppen in een houten huis, i.p.v. te investeren in een “echt huis”. Deskundigen worden erbij gesleept, zoals architecten en aannemers.  En niet te vergeten, iedereen die zelf heeft gebouwd.

Alle ellende van dat bouwproces is opeens vergeten. Slecht werk, firma’s die niet komen opdagen, gesteggel over meerwerken, bouwfouten, lekkages, schade, jaren vertraging; ze lijken niet te hebben bestaan.
Architecten hebben zelden kennis van ons bouwsysteem, maar zijn bang dat toe te geven. Aannemers vrezen voor hun toekomst, want ze hebben geen expertise, geen mensen en geen zin in onze technologie.
Dergelijke “deskundigen” zijn niet gekwalificeerd om een gefundeerd oordeel te geven. Ze komen niet met harde argumenten, maar met loze kreten als: “een houten huis is niks”, “een echt huis is nu eenmaal van baksteen” en “zo’n houten huis is straks niets waard”.

Dat laatste is eigenlijk een beleggingsadvies, waarvoor aannemers en architecten al evenmin gekwalificeerd zijn. Zelfs deskundigen op het gebied van beleggen zijn zelden in staat te voorspellen wat een bepaald product in de (verre) toekomst waard zal zijn.Wij gaan u geen beleggingsadvies geven, maar wij kunnen wel argumenten aandragen; denk eens na over het volgende:

Waarvoor zullen steeds meer mensen kiezen, voor een bouwmethode van 100 jaar geleden of voor een moderne, degelijke, duurzame, milieuvriendelijke, comfortabele, zuinige en snel te  realiseren woning?
Wij zijn allang overtuigd: Ons bouwsysteem heeft de toekomst.

Investeert u in het verleden, of liever in de toekomst?
Laat u dus niet beïnvloeden en ga af op uw gezond verstand.