Zeker: certificering


PEFC

Het hout dat wordt gebruikt voor de bouw van onze woningen komt uit bossen uit de buurt van de fabriek, waar onze woningen worden geproduceerd. Zowel de bosbouw als het proces van verwerking tot gezaagd hout zijn gecertificeerd door PEFC (Pan European Forest Certification Council).
www.pefc.org
www.pefc.be
www.pefcnederland.nl


ISO

Het proces van bosbouw tot levering van gezaagd hout aan de fabrikant van de woningen is ISO9001 gecertificeerd.
De productie van de woningen is eveneens ISO9001 gecertificeerd, het bewijs van hoge kwaliteitsstandaards tijdens de fabricage, alsmede een bewijs van adequate controles tijdens elke fase van de productie. ISO9001 staat voor kwaliteitszorg in elke fase van het productieproces en biedt derhalve een garantie voor een maximale kwaliteit van het eindproduct.


RAL

Onze productie en montage is gecertificeerd door het kritische Duitse instituut RAL volgens GZ422 [Holzhausbau, Herstellung vorgefertigter Bauprodukte (beidseitig bekleidete oder beplankte Wand-, Decken- und Dachelemente) sowie Errichtung von Holzhäusern (Montage) in den folgenden Bauarten: Holztafelbauart/Holzrahmenbauart, Holzskelettbauart, Massivholzbauart und Modulbauart].

Verantwoordelijk voor deze specifieke certificering en de naleving door de ongeveer 100 gecertificeerde bedrijven is het BMF (Bundes-Gütegemeinschaft Montagebau und Fertighäuser e.V.):

www.guetesicherung-bau.de
www.guete-gemeinschaft.de

In Duitsland is kwaliteit essentieel. Duitsers vinden kwaliteit veel belangrijker dan de prijs. Als ook de prijs een beetje meevalt, dan willen ze met een fabrikant in zee.

De woningen van RD Benelux voldoen aan de hoogste Duitse kwaliteitseisen, zowel waar het gaat om de samenstelling van geprefabriceerde delen als om de eindmontage en afwerking.


Lees verder over zekerheid