Zeker: kwaliteit


Levensduur

Onze huizen gaan minstens 100 jaar mee. Waarschijnlijk veel langer.

Net als ieder ander gebouw dient het natuurlijk wel onderhouden te worden. Onze huizen hebben slechts weinig onderhoud nodig en de kosten daarvan zijn laag.
Stenen huizen daarentegen zijn nogal gevoelig voor water en vocht. Als u zo’n huis laat verkommeren (want onderhoud is duur), dan wordt het onbewoonbaar. Afbreken is de enige optie.
Na 25 jaar groot en duur onderhoud, na 50 jaar wordt onderhoud onbetaalbaar en is een stenen huis rijp voor de sloop

Er zijn houten gebouwen bekend, die 800 jaar oud zijn. Onze huizen zijn veel degelijker gebouwd en de gebruikte materialen zijn beter. We durven dan ook gerust te stellen, dat onze woningen (mits adequaat onderhouden) onbeperkt meegaan.
Lees ook: mythe 7: een stenen huis gaat veel langer mee dan een houten woning

Onze woningen zijn niet brandgevaarlijk, zoals veel mensen denken. Wij durven zelfs te beweren, dat u in een huis dat gebouwd is door ons beter af bent als er onverhoopt brand mocht ontstaan.
Lees ook: Mythe 8: een houten woning is brandgevaarlijk

U hoeft niet bang te zijn dat uw huis aangetast wordt door ongedierte en schimmels. Uw huis is dusdanig beschermd, dat de vijanden van hout er geen vat op krijgen. In veel stenen huizen is het hout juist slecht beschermd, heeft veel onderhoud nodig en raakt het eerste aangetast.
Lees ook: Mythe 10: houtconstructies worden opgevreten door schimmels en ongedierte
en: Mythe 4: Hout gaat rotten als het nat wordt

Uw huis is uitstekend bestand tegen storm. Juist vanwege die eigenschap worden de huizen in Florida in houtskeletbouw geconstrueerd. Laat u niet misleiden door de beelden van omgewaaide huizen, die u op TV ziet. Sommige huizen zijn slecht gebouwd en kwetsbaar. Miljoenen huizen zijn blijven staan en de schade zou groter geweest zijn als alle huizen van steen gebouwd waren geweest.
Lees ook: Mythe 12: een houten woning wordt weggeblazen bij een flinke storm

Evenmin hoeft u bang te zijn voor aardbevingen. In onze contreien komen soms lichte schokken voor, maar in Japan en in Californië doen zich regelmatig vrij zware bevingen voor. In die gebieden worden bijna alle huizen van hout gebouwd. Omdat dergelijke constructies veel beter bestand zijn tegen aardbevingen dan stenen huizen.
In bepaalde delen van Griekenland mogen onze huizen worden gebouwd waar stenen huizen verboden zijn.
Lees ook: Mythe 13: een houten woning is niet bestand tegen aardbevingen


Alleen topmerken

Alleen door te vertrouwen op de beste toeleveranciers kunnen wij de beste kwaliteit waarborgen. Daarom verwerken wij materialen van de grote (veelal Duitse) kwaliteitsmerken, zoals Baumit, Weru, Busch Jaeger, Knauf, Fermacell, Velux, Grohe, Villeroy & Boch, Bramac, Alurol en Sanitec.


Vaste bouwteams

Op de bouwwerf worden alle werkzaamheden uitgevoerd door een hecht bouwteam. Ieder van deze goed opgeleide en ervaren vakmensen kent zijn werk en zijn taak. Ze bouwen minstens 15 woningen per jaar en sommigen doen dat al tientallen jaren.
Iedere taak is nauwkeurig gepland, alle materialen zijn voorhanden en iedereen weet wat hem te doen staat. Daarom staat niemand stil, want er hoeft niet te worden gewacht op anderen, of op materiaal dat ontbreekt. Werkoverleg is nauwelijks nodig en de uitvoerder / werfleider werkt gewoon mee.

RD Benelux garandeert het u: Efficiënter kan niet, beter evenmin.


Controles

Onze bouwteams hebben eer van hun werk. Ze leveren niets af dat niet voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dat is hun beroepseer te na.
In een hecht team controleert men elkaar. Als er iets fout gaat -per slot van rekening zijn het nog altijd mensen, geen machines- dan wijst men elkaar daarop.
Alles wordt uitgevoerd en gecontroleerd volgens de protocollen, die ISO9001 en RAL GZ422 voorschrijven.

Overigens controleert RD Benelux ook vrijwel dagelijks de kwaliteit.


Garantie

Op de dragende constructie geven wij 30 jaar garantie. Die constructie is het meest “kwetsbare” deel van uw nieuwe woning. Als die constructie niet vakkundig en geheel volgens de hoge normen is uitgevoerd, dan bestaat er kans op problemen.

Op alle andere delen (o.a. ramen en kozijnen) geven wij een garantie van 5 jaar of wij nemen de garantie van de fabrikant over. Op apparaten is doorgaans 1 of 2 jaar garantie.
Omdat wij alleen gerenommeerde merken leveren kunt u voor garantie op apparatuur doorgaans gewoon bij de technische dienst van de importeur in België of in Nederland terecht.

Maar garantie is zo goed als het bedrijf dat ervoor staat. U heeft er weinig aan als het bedrijf plotseling verdwenen is. Of u geen garantie verleent, zodat u naar de rechter moet stappen.

Onze fabrikant RD Rymarov bestaat meer dan 45 jaar en heeft meer dan 23.000 huizen opgeleverd. Huizen die er nog steeds allemaal staan en die soms na een renovatie opnieuw 40 jaar mee kunnen. Alleen door constante hoge kwaliteit en door alle verplichtingen stipt na te komen kan een bedrijf zolang bestaan en een stormachtige groei continueren.


Lees verder over zekerheid