Technologie


Minstens zo degelijk als iedere andere bouwmethode, maar ongekend energie-zuinig. Onze slimme technologie spaart het milieu en uw geld.

De opbouw van de wanden garandeert een maximale isolatie in combinatie met een minimale wanddikte en een degelijke constructie.

Wanden_vloeren_constructie_RD-Benelux

De hoofdconstructie bestaat uit een 120mm dik houten raamwerk, dat aan beide zijden is voorzien van Fermacell gipsvezelplaat (15mm). De holle ruimte in deze constructie is volledig gevuld met minerale wol. Om problemen met luchtdichtheid te voorkomen is aan de binnenkant een installatiecompartiment voorzien van 4cm. Hier is ruimte voor de inbouwdozen voor elektra en voor leidingen. Het compartiment is gevuld met minerale wol. Tussen het houtskelet en de installatiewand wordt een vrijwel luchtdichte dampremmende folie aangebracht.

Aan de buitenzijde wordt tegen de gipsvezelplaat een 100mm dikke isolatielaag (EPS) aangebracht. Dan volgt de afwerklaag (façade), doorgaans een water- en weerbestendige laag stucwerk. Steenstrips, hout of een andere afwerking zijn eveneens mogelijk.

Deze wandopbouw garandeert superisolatie, van de totale wanddikte van 29.5cm is maar liefst 26cm isolatie. De rest is weliswaar geen isolatiemateriaal maar ook geen geleider van warmte, kou of vocht. Comfort en lage energiekosten verzekerd.

De gipsvezelplaat maakt de houtconstructie extreem brandbestendig (zie Fermacell Houtbouwboek, blz. 4). De isolatie is 3-5x zo effectief als bij een moderne gemetselde woning. De folie beschermt het hout tegen vocht, schimmels en ongedierte. Goede luchtdichtheid voorkomt het weglekken van kostbare warmte in de winter.

Uw energienota wordt ongekend laag.

Door deze technologie wordt uw nieuwe huis aangemerkt als een ecologische woning. De fabricageprocessen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Alle gebruikte materialen zijn afbreekbaar of geschikt voor hergebruik. Geheel volgens het principe “cradle to cradle“, oftewel “afval is voedsel”. Lees meer hierover op de website voor Nederland of de website voor België.